En Büyük 6 Ani Servet Hatası


Ani servet kendiniz ve başkaları için daha iyi bir hayat yaratmak için harika bir fırsat olabilir. Birçok ani refah alıcıları bu işlemi dikkatsizce ve birkaç sorunla yönetir. Yolda kalmak ve gerektiğinde planınızı değiştirmek kritik öneme sahiptir. Birçok iflasa yol açan bu altı ani servet günahından uzak durmanın da önemi var.


1. Çok Fazla Harcama

Yılda 50.000 dolar kazanıyor olan birinin 10 milyon dolarlık bir düşüşten sonra kırıldığı anlaşılmaz olabilir, ancak bu olur. Bir iki yıl içinde ortadan kaybolmayabilir ancak kişi sürekli olarak kötü finansal kararlar verirse, parayı ondan daha kısa bir sürede geçirebilirler ve aşağıdaki ani zenginliklerinden birine girmeleri durumunda daha hızlı geçer.Bu kaderi nasıl engellenir? Yavaşça gidin, uzmanlarla çalışın, ne kadar harcayabileceğinizi hesaplayın ve sonra yolda kalın. Hâlâ sorun yaşıyorsanız, terapist veya para psikoloğu ile çalışın. Tetikleyicileriniz ve temel sorunlarınız hakkında bilgi toplamak için harcadığınız birkaç yüz, yapabileceğiniz en iyi yatırımlardan biri olacaktır.

2. Çok Verin

Ani zenginliğe sahip olan ve kendilerine fazla harcayan alıcılar, genellikle çok fazla verecektir. Bir müşterinin aileye çok fazla verme ile karşı karşıya kalındığı zaman bir müşteri, "Ailenin geri kalanı hala mücadele ederken bu yeni eve ve eşyalara sahip olmaktan suçlu hissediyorum. Sahip olduğum şeyleri vermediğim sürece elimdeki şeyin tadını alamıyorum "dedi. Kişiyi tartabilecek aileye dikkat çekmek için sıklıkla ailesel baskılar ve gizli beklentiler var. İhtiyacı olanlara ve başkalarına daha iyi bir hayat kurmaları için yardım etmek, sizin için en değerli şeylerden biri olabilir ancak yapabileceğiniz şeyin bir sınırı vardır.
Harcama planına bağlı kalın, doğru yolu takip edin ve aylık raporlarla yoluna devam edin. Ailenize yardımcı olacak uzun vadeli ve sürdürülebilir bir plan oluşturmak için danışmanlarınızla birlikte çalışın. Gerekirse danışmanlarınız ailenizle olan tartışmalara katılırlar.

3. Boşanma

Boşanma, bir gece boyunca servetinizin% 50'sini veya daha fazlasını yok edebilir. Boşanma, ani servet alıcılarının paralarını kaybetmesinin en yaygın nedenlerinden biridir. Kendinizi konutla, prenuptia l ve postnuptial anlaşmalarla koruyun. Ayrılık veya boşanmaya karşı bir korumanız olduğundan emin olmak için bir aile hukuku avukatıyla birlikte çalışın.

4. Kötü Yatırım Yapın

Ani servet alıcıları için ortak ve geniş bir kayıp kaynağı, kötü yatırım kararları verir. Birçok zeki kişi kötü kararlar aldı ve ani varlıklarının çoğunu kırmızı yatırımlara yatırdı. Bunlardan kaçının ve çoğunlukla yeşil ve bazen de bazı sarı yatırımlara yapışın. Her bir yatırımın, özellikle de sarı veya kırmızı olanları gözden geçirmek için danışmanlarınızla yakın işbirliği yapın.

5. Dolandırıcılık


Bernie Madoff Ponzi şeması Eğer kimseye güvenemeyiz kanıtladı. Madoff son derece saygın bir yatırımcıydı ve bir zamanlar Nasdaq borsa başkanıydı . Paranızı korumak için bir kontrol ve denge sistemi yaratmanız sizin üzerinizdedir. Başlangıç ​​Zirvesi İlkesi 10'daki yönergeleri bir başlangıç ​​noktası olarak izleyin. Ayrıca, danışmanın katıldığı bir şirkete veya girişime hiçbir zaman yatırım yapmayın.

6. Dava

Korunmasızlarsa anında tüm varlıklarınız tehlikede olabilir. Davalar özellikle servet sahibi insanlar için çok yaygındır. Ani servetiniz sizi daha büyük ve daha görünür bir hedef yapar. Varlıklarınızın alacaklılardan ve davalardan korunması için bir varlık koruma avukatıyla birlikte çalışın.
Mali planınızı takip edin, böylece çok az ayar yapabilir ve siz ve gelecek nesillerin ani servetinizden keyif alabilirler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sermaye Nedir Çeşitleri Nelerdir ?

Etkin Bir Bütçe Nasıl Oluşur ?

Başarılı Bir Forex Trader Olmak İçin Neler Yapılmalıdır ?