Sermaye Nedir Çeşitleri Nelerdir ?


Sermaye Nedir : Sermaye, finansal varlıklar veya mevduat hesaplarında tutulan nakit ve fonlar gibi varlıkların finansal değeri ve ayrıca fabrika ve diğer imalat tesisleri gibi ortamlarda kullanılan maddi ve manevi makinaları ifade eder. Ek olarak, sermaye, imal edilen malların üretimi ve depolanması için kullanılan binalar gibi tesisleri içerir. Üretim sürecinin bir parçası olarak kullanılan ve tüketilen malzemeler geçerli değildir.

Para sadece tüketim için mal ve hizmetleri satın almak için kullanılırken sermaye daha dayanıklıdır ve yatırım yoluyla servet üretmek için kullanılır. Sermayeye örnek olarak otomobiller, patentler, yazılımlar ve markalar verilebilir. Bu öğelerin hepsi servet oluşturmak için kullanılabilecek girdilerdir. Üretimde kullanılmanın yanı sıra, sermaye, servet yaratmak için aylık veya yıllık ücret karşılığında kiralanabilir veya artık gerekli olmadığında satılabilir.

Sermaye olarak kalabilmek için, mallar zenginlik yaratmak için işe devam eden bir hizmet sunmalıdır. Sermaye emek, zaman ve becerilerini para ile değiştiren, değer yaratan kişilerin çalışmasıyla birleştirilmelidir. Sermayeye ve şimdiye kadarki mevcut tüketime yatırım yaparak bir işletme veya kişi bu çabaları gelecekteki refaha yönlendirebilir.

Mülkiyet haklarının iddiası, ilişkili sermayenin değerini belirtir. Bireyler veya şirketler, sermayelerine sahiplik talebinde bulunabilir ve işlevlerini ihtiyaçlarına göre yönlendirirler. Sermayenin mülkiyeti başka bir şahsa ya da şirkete devredilebilir, bu satıştan elde edilen gelirler önceki sahibine yönlendirilir. Örneğin, bir işletme nakit karşılığında bir üretim ekipman parçasını başka bir tesise satabilir. Satın alma tesisi ekipmanın yeni sahibi olur ve satış işi fonları gelir olarak içerebilir.

Borçlanma Sermayesi : Bir işletme, borç varsayımı ile sermaye kazanabilir. Borç sermayesi, arkadaşlar ve aile, finansal kurumlar ve sigorta şirketleri gibi özel kaynaklar yoluyla veya federal kredi programları gibi kamu kaynakları aracılığıyla edinilebilir.

Öz Sermaye :

Sermaye sermayesi, borç sermayesinin aksine geri ödenmesi gerekmeyen yatırımlara dayalıdır. Bu, işletme sahipleri tarafından özel yatırımların yanı sıra hisse senetlerinin satışından elde edilen katkıları da içerebilir.

Amortisman :

Bir işletme içinde sermaye olarak işlev gören maddi duran varlıklar amortismana tabi tutulur; ameliyede normal aşınma ve yıpranma, toplam değerini düşürür. Amortisman bir işletmenin finansal tablolarında sıkça görülür ve vergi indirimleri olarak kullanılabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etkin Bir Bütçe Nasıl Oluşur ?

Başarılı Bir Forex Trader Olmak İçin Neler Yapılmalıdır ?